Allmäna villkor

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”Du”) gör en beställning via Receptposter.se och därtill hörande sidor, (”Webbshoppen”). Avtal ingås mellan dig och Receptposter.se, Studio & Stuff AB organisationsnummer 559458-3741. (”Receptposter.se”). Utförliga kontaktuppgifter och övrig information framgår på Webbshoppen. Villkoren är enbart tillämpliga för dig som är konsument och som gör beställningar via Webbshoppen.

Om Receptposter.se
Receptposter.se har sitt säte i Stockholm. Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@receptposter.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Upphovsrätt
Du har ensamt ansvar för att bild och text du förser oss med i syfte att tillverka produkten inte bryter mot lag, moral eller etik. Du ansvarar på samma sätt för att bild och text inte gör intrång i annans upphovsrätt eller annan rätt. Skulle du ladda upp en bild eller text som föranleder att skadeståndsansvar ställs på Receptposter.se skall du ensamt ta dig an allt process- och skadeståndsansvar.
Vi förbehåller oss rätten att neka eller ändra din beställning om vi har anledning att misstänka att bild eller text du försett oss med gör intrång i annans upphovsrätt eller bryter mot annan lag.

Beställning
När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.
Har du inte fått någon orderbekräftelse inom 24 timmar så kontakta oss på info@receptposter.se
Om något är fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@receptposter.se.

Leverans
Vi strävar efter att du ska få din leverans inom 3-5 arbetsdagar men eftersom vi använder oss av underleverantörer för att trycka och leverera din order så kan leveranstiden variera.
Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: info@receptposter.se.
När din beställning har skickats från tryckeriet får du ett mail med ett spårningsnummer så att du kan spåra din försändelse. Paketen levereras till närmaste utlämningsställe. När paketet är redo att hämtas ut får du en avisering på SMS eller mail.

Priser
Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.
Vi reserverar oss för prisändringar orsakade av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Ångerrätt och undantag från ångerrätten
Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.
Undantag från ångerrätten gäller bland annat specialtillverkad produkt, som har anpassats särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. Det innebär att du inte har någon ångerrätt vid köp av våra tryckta posters med anpassat innehåll.

Vid nyttjande av din ångerrätt
Du ska meddela oss att du ångrar dig inom 14 dagar från att du mottagit varan. Meddelandet ska skickas till oss på info@receptposter.se. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
Du bör snarast och senast inom de lagstiftade 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.
Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpacketerade och i ursprunglig förpackning. Du som kund väljer själv hur du vill returnera din vara och står för risken fram tills att varan når oss. Du återbetalas när varan mottagits av oss.
På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Vid byte av storlek på T-shirts
Lägg en ny beställning med din önskade storlek, och utnyttja ångerrätten för den t-shirt som du önskar returnera (se ovan).

Reklamation och klagomål
Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Reklamationen ska skickas till oss omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går du tillväga vid reklamation?
Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras till info@receptposter.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Bifoga en tydlig bild på defekten.
Om vi inte kan åtgärda felet eller leverera en likvärdig produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Åldersgräns och begränsningar
För att kunna beställa på Receptposter.se måste Du ha fyllt 18 år, inte stå under förmyndarskap, eller agera i egenskap av företag, samt ha en leveransadress i Sverige. Receptposter.se accepterar, i enlighet med svensk lag, inte heller kreditköp till personer under 18 år. Receptposter.se förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

Ansvarsbegränsning
Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt. 

Manuell justering av designmall
När du handlar en personlig poster av Receptposter.se justerar Receptposter.ses designers ditt recept så att det ska passa in i, av dig, vald designmall. Detta innebär att graden på texten kan både öka och minska för att få plats med rätt antal tecken och se så bra ut som möjligt. Detta kan också innebära att marginaler, bilder, designelement och dylik ändrar position i layouten. Vi förbehåller oss rätten att justera din poster på det sätt vi anser bli bäst visuellt resultat. I varje köp ingår kostnadsfri förhandsvisning så att du är helt nöjd innan vi trycker din poster. 

Ändringar till de Allmänna Villkoren
Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Dessa villkor uppdaterades senast 2024-06-24